Compiling the examples gives errors

Software: Away3D 4.x

Qbrain, Member
Posted: 03 December 2012 12:10 PM   Total Posts: 92

Hey There,

I am using the latest DEV version of Away3D, the latest DEV version of awayphysics and the latests DEV examples from awayphysics.

When I am trying to compile the examples I get errors in runtime (not in compiling!):

versionAwayPhysics v1.0 alpha (13-11-2012)
[object Exit]
 at 
global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F_exit()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F_abort()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__ZN9__gnu_cxx27__verbose_terminate_handlerEv()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__ZN10__cxxabiv111__terminateEPFvvE()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F___cxa_call_terminate()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F___gxx_personality_sj0()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__Unwind_RaiseException_Phase2()
 
at global/AWPC_Run::F__Unwind_SjLj_Resume()
 
at global/AWPC_Run::createDiscreteDynamicsWorldWithDbvtInC()
 
at awayphysics.dynamics::AWPDynamicsWorld/initWithDbvtBroadphase()
 
at CharacterDemo/init()
 
at CharacterDemo() 

The compiled swf (in this case for characterdemo) doesnt show anything while tested in the html file.

Anyone any ideas?

Thanks!

-Q

edit:

same happens when I compile the basictest:

versionAwayPhysics v1.0 alpha (13-11-2012)
[object Exit]
 at 
global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F_exit()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F_abort()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__ZN9__gnu_cxx27__verbose_terminate_handlerEv()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__ZN10__cxxabiv111__terminateEPFvvE()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F___cxa_call_terminate()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F___gxx_personality_sj0()
 
at global/AWPC_Run_2F_var_2F_folders_2F_j6_2F_n3_wkjdd11nc7fd6p13z371w0000gn_2F_T_2F__2F_ccvG06KS_2E_lto_2E_bc_3A_5EFCC841_2D_BA54_2D_408E_2D_B335_2D_4F80515492E4::F__Unwind_RaiseException_Phase2()
 
at global/AWPC_Run::F__Unwind_SjLj_Resume()
 
at global/AWPC_Run::createDiscreteDynamicsWorldWithDbvtInC()
 
at awayphysics.dynamics::AWPDynamicsWorld/initWithDbvtBroadphase()
 
at BasicTest/init()
 
at BasicTest() 
   

Yang Li, Administrator
Posted: 04 December 2012 03:41 AM   Total Posts: 80   [ # 1 ]

there is no this error on my side, what’s your development environment

 

   

Qbrain, Member
Posted: 04 December 2012 09:22 AM   Total Posts: 92   [ # 2 ]

Hey Yang,

Thanks for the reply!
I currently use Flash CS6, win 7 x64 as development environment. (and Xampp as local webserver but that is irrelevant I think.)

-Q

 

   

Qbrain, Member
Posted: 04 December 2012 12:20 PM   Total Posts: 92   [ # 3 ]

Also, I just compiled and viewed every 4.1 example of away3D 4.1 core (inc. planar reflection, multicast shadows etc) and they work, all of them. So I can assume that 4.1 is “installed” correctly. It really is the physics engine that gives me these runtime errors :(

and I am using the flex sdk 4.6.0

-Q

 

   

Qbrain, Member
Posted: 04 December 2012 03:39 PM   Total Posts: 92   [ # 4 ]

I uploaded a .zip file to my ftp with a little test project.

Its simple, I’ve put the source of away3d 4.1 dev and awayphysics dev together in the src folder of the awayphysics dev examples.

If you try to compile test.fla you get the same errors as me in runtime (given you have put the libs in the right place on your pc)

to summarize: try to open test.html/test.swf or try to compile test.fla in the src directory of the zip.

http://www.qbrain.eu/development/test.zip

-Q

 

   

Yang Li, Administrator
Posted: 05 December 2012 01:32 AM   Total Posts: 80   [ # 5 ]

I’m not use flashcs6, not sure this error, did you set -swf-version = 18?

 

   

Qbrain, Member
Posted: 05 December 2012 08:55 AM   Total Posts: 92   [ # 6 ]

I downloaded the latest playerglobal.swc and updated the version of the player to 18. Still it gives me the same errors.

I managed to find out that it doesnt matter if I compile the code using 11.1 or 11.5, it DOES compile the file, but it also gives the same error in runtime.
Is this normal behavior or should the file not compile in 11.1?

these are the steps I did while “installing”, could you see if I forgot something?

- downloaded away3d 4.1 dev from github
- downloaded awayphysics dev from github
- downloaded awayphysics examples dev from github
- placed all the lib files (swc) from awayphysics and the examples in my libs folder in as3 config.
- added the src files/folders from awayphysics, away3d and com from both in a folder.
- downloaded the globalplayer.swc from flash player 11.5, and installed the player to run at version 18.

I also downloaded the debugger standalone to see if I could find more, but it also only gives the error. See attached screenshot.

-Q

 

Image Attachments
screen.jpg
   

Avatar
TrueSign, Member
Posted: 05 December 2012 11:36 AM   Total Posts: 57   [ # 7 ]

Most of the things in flash I made in Flash Pro CS5-CS6 but I found that Flash pro is not so great with Away3d.
It’s much easier and faster to work with free FlashDevelop program. Just download the program, and it will download the newest flash player and other libraries for you. It’s super easy to run examples in flashDevelop.

 

   

Qbrain, Member
Posted: 05 December 2012 12:42 PM   Total Posts: 92   [ # 8 ]

Thanks TrueSign,
I tested the examples in FlashDevelop and they work! The problem now is that I have many stage instances/movieclips in flash which will cost me a lot of work to convert them to as files.

So I basicly need to get it to work in Flash itself. However, the problem obviously is in the Flash IDE, not the source files of away3d, physics and the examples. The errors are generated by Flash CS6, while the examples work and show no errors when compiled in FlashDevelop.

Does anyone have any idea why Flash CS6 would generate these errors and FlashDevelop doesnt?

-Q

 

   

Avatar
TrueSign, Member
Posted: 05 December 2012 01:30 PM   Total Posts: 57   [ # 9 ]

You can set up your Flash pro project to export swc file (publish properties). Than in flash develop right click on that exported swc file and add it to library. And you can use all your instances in flash develop like that:
private var _someMC:MovieClip;
_someMC= new MovieClipNameFromFlash();
addChild(_someMC);

 

   

Qbrain, Member
Posted: 05 December 2012 02:54 PM   Total Posts: 92   [ # 10 ]

you sir are a hero!!
The swf compiles and the examples run as well, however, not in the browser.

edit:
It works in Internet explorer, but it doesnt work in chrome. The difference is that internet explorer uses DirectX and chrome uses openGL, is that fixable?

-Q

 

   

Avatar
TrueSign, Member
Posted: 05 December 2012 05:03 PM   Total Posts: 57   [ # 11 ]

How did you open that project in a browser?
When you open index.html file just next to your swf file, it should be just fine. Do you have the latest version of flash player installed in your browser? Try to update FP.

 

   

Qbrain, Member
Posted: 05 December 2012 09:18 PM   Total Posts: 92   [ # 12 ]

TrueSign and Yang Li,

Thank you so much for your help! I’ve decided to recreate my project from scratch, now that I can FINALLY use the new version of awayphysics and away3d together.

This allows me to do stuff even better and fix a LOT of bugs, and my problem is finally solved.

THANKS!

-Q

 

   

Avatar
TrueSign, Member
Posted: 05 December 2012 09:31 PM   Total Posts: 57   [ # 13 ]

I’m very glad. I’m working on my first awayPhysics project as well so I know that pain.

 

   

Xavirobot, Newbie
Posted: 12 August 2014 10:43 AM   Total Posts: 8   [ # 14 ]

hello Qbrain , I have the same problem as you, as you fixed it?

I have flash cs6 me and does not work, can you tell me how to fix it?

 

   

xiaonvren, Newbie
Posted: 15 December 2014 12:15 PM   Total Posts: 3   [ # 15 ]

If you try to compile test.fla you get the same errors as me in runtime (given you have put the libs in the right place on your pc)

 

_______________________
my site:cheap fifa coins

 

   
   

X

Away3D Forum

Member Login

Username

Password

Remember_me



X