Ambient Occlusion

Software: Away3D 4.x

Avatar
theMightyAtom, Sr. Member
Posted: 15 November 2011 11:03 AM   Total Posts: 669

I’ve only just started researching this myself and wondered if it’s already on the roadmap somewhere, or someone has already had a crack at it?

From a previous example, using screen depth
http://www.smart-page.net/as3/sp_smartssao/
..and a demo from Frima
http://www.youtube.com/user/FrimaStudio#p/u/7/CeYCsBIK3uE (about 27 seconds in)

It would seem it’s possible in Molehill.

 

Image Attachments
AO.png
   

Avatar
David Lenaerts, Administrator
Posted: 15 November 2011 11:50 AM   Total Posts: 80   [ # 1 ]

Yes, it’s planned (even though I think it’s gaming’s most overused-to-the-point-of-vile-fugliness effect), but how and when will be a surprise (to myself, too) wink

But in any case, first priority is to get that beta done!

Cheers,
David

   

mth4, Newbie
Posted: 15 November 2011 02:54 PM   Total Posts: 15   [ # 2 ]

Yay! That’s great! Maybe you have some list of planned features?

   

Avatar
theMightyAtom, Sr. Member
Posted: 08 May 2012 08:10 AM   Total Posts: 669   [ # 3 ]

Just wanted to bump this one up again, lest it be forgotten.
To me it’s the feature most conspicuous by it’s absence.

I know, I know, I should write and submit it, just haven’t got the skillz…

   

Mr Margaret Scratcher, Sr. Member
Posted: 23 December 2013 11:19 AM   Total Posts: 344   [ # 4 ]

Replying as I’d also like to be notified when it is available…

   

Mr Margaret Scratcher, Sr. Member
Posted: 01 April 2014 11:41 PM   Total Posts: 344   [ # 5 ]

I made a start here:

http://away3d.com/forum/viewthread/5407/

I can’t get it to work, but I think that’s because shifting the data around in AGAL is still pretty much a mystery to me.

The actual AGAL fragment tokens themselves though, I think I’ve translated properly, so I think someone who knows a bit more should be able to get it working. Fingers crossed!

   
   

X

Away3D Forum

Member Login

Username

Password

Remember_me



X